Siiri

Njarga Siiri, som kallas Siiri, är född i januari 2003. Hon bor hos Susanne Ekelund i Järna, och har haft sin första kull,

Njarga J-kullen, här i februari 2007. Jessi bor nu också med mamma Siiri.

 

Siiri är dotter till Aurora , hade smeknamnet Lill-Auris under första valptiden, då hon var mest lik mamma till utseendet.

Hon har följt mamma på andra områden än utseendet också, t ex gjort MH, och hon har Lydnadsdiplom i klass l och klass ll, och har godkänd lägre klass spår ! ( mer än mamma här !!!) Gissa om vi är stolta och glada, stort tack till Sussi som har jobbat så fint med sin Siiri :o) Siiris pappa har det långa namnet Vauhtitassun Meahccemanni, "Snabba tassens skogsman", han kallades "Unni", och var arbetande renhund i Raattama , Finska Lappland, en glad och trevlig hane .

 

Siiri har A -höfter som alla sina 4 syskon, och är ögonlyst ua i mars 2006. Blodtest gjordes för att kolla status för prcd-PRA hos Optigen i USA, det glada resultatet blev ett A /FRI !! Det innebär att Siiri inte har något prcd-gen, hon ärvde Auroras friska gen, och fick även ett friskt från sin pappa :o) Fritt fram för en valpkull !! Kolla gärna på Siiris meriter med mera på SKK hunddata .

Siiri och Sussie tävlade 10.9.06 och det resulterade i att Siiri fick godkänd i lägre spår, med 462,25 poäng o en tredje plats :o)

7.oktober tävlade dom igen, nu i lydnadsklass 2, och det blev ett första pris 182,5 poäng, och dom vann tavlingen vid Södertälje BK !! Heja Siiri o Sussie ! Efter valpkullen tävlade Sussi o Siiri och det resulterade i ett första pris i lydnadsklass 2 :o)

Det innebär att Siiri har en ny titel, LP ll , stort grattis till Siiri med familj.

I Orsa på SLKs utställning fick Siiri sitt första cert, se bilder i galleriet, jätteskoj var det :o))

Aurora, Siiri och Josefin, 3 generationer på Njarga :) Jessi och Siiri, mor och dotter Siiri och syster Sikka "Wilma"

Copyright © All Rights Reserved